15 pentru inspirație: parallax scrolling websites

parallax scrolling websites

Site-urile de tip parallax scrolling există deja de mult timp. Însă trendul acesta s-a încăpățânat să reziste tuturor vremurilor și să rămână o opțiune reală atunci când te gândești la un proiect de impact pentru site-ul tău.

Ai nevoie să te adaptezi la nevoile utilizatorului, să alegi efectele potrivite și să compui o poveste care să îl țină până la final. Nu este deloc ușor să creeze conceptul de parallax scrolling perfect. De aceea, îți aducem pentru inspirație câteva exemple de proiecte care au știut să folosească toate instrumentele tehnologice și toate cuvintele potrivite pentru a aduce mesajul dorit aproape de utilizator. Te invităm la o incursiune plină de culori, efecte, animații și povești:

Canals

Desenat de Marcus Brown și dezvoltat de Aristide Benoist, Canals te invită într-o aventură de 400 de ani pe canalele din capitala Olandei.

O călătorie incredibilă prin Amsterdam, site-ul se folosește de efectul de parallax pentru a atrage atenția asupra fiecărei părți din poveste.

The story of The Goonies

Dacă din când în când mai cauți nostalgia anilor ’80, atunci The story of The Goonies este clar locul potrivit pentru tine. Creat de Joseph Berry folosind WebFlow, site-ul este un tribut al retro-ului, iar fiecare personj din poveste este introdus cu ajutorul efectelor de parallax scrolling.

Davide Perozzi

Site-ul este o invitație în lumea creativului Davide Perozzi. Într-o singură pagină, germanul folosește un font superb cu caractere foarte mari pe care reușește să le miște exact în ritmul în care trebuie pentru a-ți capta atenția și a te ține în poveste. Adăugând un mix perfect de imagini și animații site-ul este o demonstrație fidelă a stilului brutal, artistic al creativului Perozzi.

Dogstudio

În centrul poveștii din Dogstudio stă un câine animat în 3D. Animalul își schimbă culoarea în timp ce userul descoperă proiectele semnate de Dogstudio. Un idee perfectă prin care poți spune eficient o poveste de brand.

ToyFight

ToyFight este o agenție de creație renumită și premiată în întreaga lume, iar site-ul lor de prezentare nu avea cum să nu fie la fel. Fondatorii agenției, Jonny Lander și Leigh Whipday, sunt transformați în figurine 3D. Iar aceste execuții minunate sunt aplificate de efectul de parallax, completat de un background luminor și îndrăzneț care niciodată nu depășește limitele și nu este deranjant.

Diesel: BAD Guide

84.Paris a creat un parallax scrolling websites absolut minunat pentru a susține lansarea parfului BAD a celor de la Diesel. Folosind imagini monocrome această singură pagină îți oferă acces în universul produsului și, totodată, îți spune aproape tot ce ai nevoie să știi în social media, de la Tinder la Instagram.

Firewatch

Unul dintre cele mai simple și mai frumoase exemple de parallax scrolling a fost folosit pentru homepage-ul site-ului creat pentru jocul Firewatch. Foarte curat executat, efectul de parallax oferă coerență prezentării produsului, iar utilizatorul este ajutat astfel să intre mai ușor în universul acestui job. Efectul este folosit doar pentru prima pagină, restul site-ului fiind unul clasic.

Dacă vrei să încerci și tu un astfel de efect pentru site-ul tău, poți afla cum se face din acest demo de pe site-ul CodePen.

Pe lângă cele șapte propuneri de mai sus, lista poate continua cu site-urile:

Alte exemple de parallax scrolling websites

Prima impresie contează întotdeauna! De aceea, noi punem mare accent pe imaginea afacerii tale și oferim pachete complete de branding pentru startup-uri, afaceri locale sau afaceri mici.

Ai nevoie de ajutor pentru lansarea unui produs / serviciu?

Completeză formularul de mai jos și te vom contacta noi in maxim 30 de minute!

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți?

Abonează-te la newsletter completând câmpul de mai joi iar noi te vom ține la curent cu toate informațiile noi. Fără spam, notificări numai despre servicii și actualizări.

Dacă ți-a plăcut articolul il poți distribui către comunitatea ta!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Ce spun clienții despre noi

Ștefan Chelmu
Co-Founder Blitzstudio
Read More
Profesionalism, fairplay, pricepere, asumare, sunt cuvinte ce definesc relatia noastra cu simplead. Suntem la al doilea proiect impreuna cu ei iar acest lucru se datoreaza implicarii active si relationarii impecabile. Este placut si sigur sa stii ca cineva crede in munca ta si depune efort pentru a a-ti asigura o calitate peste medie a serviciului oferit.Ii recomand cu incredere tutuor partenerilor si colaboratorilor nostri.
Monica Radu
Deluxe Imobiliare
Read More
Recomand cu încredere! Super profesioniști! Va mulțumesc pentru ca mi-ați creat cel mai frumos site! Meritați toate aprecierile din lume!

Vrei să îți lansezi afacerea, dar nu ai încă nicio idee despre cum va arăta site-ul tău? Nu știi ce logo și ce grafică să folosești? Tu vii cu un concept, iar noi facem lucrurile să se întâmple. Contactează-ne pentru a-ți oferi soluții personalizate.