Cum trecem peste frica de eșec: sfaturi de la trei miliardari

Ce vei gasi in articol?

Cum trecem peste frica de eșec?

De câte ori nu ți s-a întâmplat să visezi la un proiect nou, dar să renunți de teama unui eșec. Probabil cea mai întâlnită frică în lumea antreprenoriatului și nu numai, aceasta „nu este niciodată o opțiune” pentru că „dacă lucrurile nu eșuează, atunci nu ești inovator destul” sau cel puțin asta le-a spus Elon Musk angajaților săi de la SpaceX.

În completarea miliardarului, Thomas Edison spunea că „eu nu am eșuat, ci doar am găsit alte 10,000 de modalități care nu au funcționat„.

Toți oamenii care au reușit spun același lucru, dacă nu treci de frica eșecului, nu ai cum să cunoști bucuria succesului. De aceea, mai jos Elon Musk, Richard Branson și Sara Blakely ne vor spune cum putem să ne urmăm chiar și cele mai curajoase visuri. Pregătiți pentru succes? Aflăm împreună cum trecem peste frica de eșec: sfaturi de la trei miliardari:

Elon Musk 

Cu dorința lui a de coloniza planeta Marte, Elon Musk pare genul de om care nu acceptă ideea eșecului. Cu toate acestea, din declarațiile lui pare că lucrurile nu stau deloc așa – „îmi este teamă de foarte multe ori”. Cum trece peste asta? Nu printr-o gândire pozitivă, ci prin fatalism.

Dacă accepți această posibilitate, atunci vei face totul pentru a profita chiar și de cele mai mici șanse de succes. De altfel, Musk povestește că atunci când a lansat SpaceX a crezut că avea sub 10% rată de succes, dar dacă ar fi fost siguri de reușită, atunci poate nu ar mai fi fost provocați atât de mult să inoveze și să reușească. Uneori scenariile cele mai complicate sunt și cele care te determină să îți depășești limitele și să atingi imposibilul.

Citește și: Bad Design vs. Good Design: 3 exemple din care putem învăța

Richard Branson

Dar dacă nu te motivează ideea eșecului, atunci Sir Richard Branson are o altă idee. Fondatorul Virgin spune că, în loc să se gândească la lucrurile negative pe care trebuie să le depășească, el se concentrează la ce trebuie să învețe. Branson numește eșecul „una dintre cele mai bune modalități de a învăța” și ne propune să ne schimbăm abordarea în fața fricii. În acest fel, miliardarul ne asigură că vom avea mai mult curaj pentru a încerca să ne atingem visurile.

Citește și: 4 podcasturi și 10 ebook-uri gratuite pe care orice designer ar trebui să le aibă

Sara Blakely 

La fel ca Musk și Branson, Sara Blakely este de părere că eșecul este cel mai adesea un deschizător de drumuri, un prim pas către reușită. Oricât de greu ar părea în acel moment, Blakely ne provoacă să scriem pe o foaie de hârtie care sunt lucrurile pe care le-am învățat, le-am câștigat din aceea situație, toate lucrurile pozitive care ar putea decurge din acel moment greu. În acest fel îți vei antrena creierul să nu vadă eșecul ca pe un dezastru, ci ca pe un prim pas către succes.

Dezvoltă-ți afacerea împreună cu noi

Trimite un email pe [email protected]

IAR DACĂ AI ÎNTREBĂRI SUNTEM MEREU

la dispoziția ta să te ajutăm

Accesând pagina de prețuri vei putea observa pachetele standard pe care le putem oferi startup-urilor. În principiu, tariful este de 35€/h dar putem oferi și soluții în funcție de specificul afacerii tale. Referitor la tariful pe oră indiferent dacă task-ul tău necesită 5′ / 59′, tariful standard va fi de 50€.

Materialele le vei vedea accesând trello, într-un format de tip preview iar în momentul în care am terminat tot procesul de feedback vei avea acces la un folder pe care noi ți-l vom distribui din dropbox timp de 2 luni. După cele 2 luni, dacă vrei, contra cost îți vom depozita materialele în funcție de abonamentul pe care îl vei avea.

Depinde. În funcție de contractul pe care îl semnăm și tipul proiectului pe care îl vei avea. Dacă, de exemplu, ai nevoie de o identitate vizuală pentru brandul tău, evident, îți vom livra materialele finale în format vectorial, eps, tiff, etc. Dacă ai anumite materiale precum: diplome, flyere, bannere sau alte tipuri de materiale online îți vom livra doar materialul gata de print / de publicat (doar dacă nu avem o clauză în contract:) )

Folosim unelte online care ne ușurează munca, având proceduri și urmărind anumite milestone-uri impuse la început de proiect. Vei primi acces la un dashboard în Trello unde vei putea vedea activitățile și stadiul de dezvoltare al proiectelor tale.

După discuțiile preliminare și realizarea unui draft de informații, vă punem la dispoziție soluțiile pe care le avem la îndemână iar voi puteți interveni cu idei, numai dacă sunt la subiect. Dorim să evităm discuțiile interminabile la telefon care de cele mai multe ori nu duc la vreun rezultat, de aceea, te vom ruga să comunicăm pe email, fiindcă acolo putem centraliza cel mai bine informațiile. Vom răspunde în 20 minute de la prima ta solicitare. Dacă nu am răspuns în acest interval, 20% din costul final al facturii este suportat de noi 🙂 How cool is that?

Sigur, colaborăm cu una din cele mai bune tipografii din județul Galați. În funcție de nevoile tale, tiraj, calitatea cerută, discutăm și stabilim un preț asupra căruia nu adăugăm comision. Te informăm că am avut colaborări cu clienți din Australia, America și Suedia, printând materialele cerute de aceștia și livrându-le la adresele cerute.

Inca ai nelamuriri?

Contacteaza-ne direct pentru a te putea ajuta mai rapid.