10 blog-uri de design pe care ar fi bine să le urmărești

blog-uri de design

Orice designer trebuie să fie foarte bine informat. Trebuie să fie la curent cu trendurile din industrie, să știe de unde să-și găsească cele mai bune surse pentru proiectele la care lucrează și să își găsească mereu inspirația de care are nevoie pentru a crea ceva original, inedit și, mai ales, eficient.

Am vorbit deja despre podcasturi și ebook-uri pe care le putem găsi gratuit pe internet. Am făcut o listă de filme la care să ne uităm atunci când avem nevoie de puțină motivație. Iar acum a venit și rândul blog-urilor de design care să ne inspire atunci când avem nevoie. Astfel, mai jos am făcut o selecție de 10 blog-uri de design pe care ar fi bine să le urmărești pentru a fi la curent cu toate trendurile din industrie. Deschide un nou tab și salvează-le la favorite.

Abduzeedo

Abduzeedo a pornit în 2006 ca un blog personal al designer-ului brazilian Fabio Sasso. De-a lungul anilor i s-au alăturat proiectului mai mulți specialiști din domeniu, iar astăzi este unul colectiv, discutând despre design și fotografie.

Dieline

Concentrându-se în special pe design-ul de produs, Dieline este o platformă creată în 2007 de către Andrew Gibbs. Blog-ul își propune să promoveze inovația și creativitatea prin editoriale originale și articole propuse de cititori. O sursă foarte fresh de conținut pe care ar fi bine să o urmărești de acum încolo.

Cosas Visuales

Creat de designer-ul Fernando Suárez Carballo, profesor la Facultatea de Comunicare din cadrul Universității din Salamanca, Spania, Cosas Visuales promovează tot felul de proiecte extrem de faine. O sursă foarte bună de inspirație, blogul fiind scris atât în spaniolă, cât și în engleză.

Creative Review

Cu o istorie de mulți ani, acesta a devenit una dintre cele mai importante publicații de design, oferind o gamă largă de conținut de calitate. Din nefericire, însă, majoritatea conținutului este disponibilă doar pe bază de membership plătit. Dar dacă ai posibilitatea aceasta, platforma chiar merită urmărită. Dacă nu, măcar poți să citești articolele gratuite.

ID Identity Design

Așa cum îi spune și numele, blogul încearcă să ne ofere cât mai multe informații despre cum poți crea o identitate de brand coerentă și eficientă. Aici vei găsi foarte multe proiecte de design și branding semnate de designeri talentați și cunoscuți din toată lumea.

Adobe Create Magazine

Revista digitală a celor de la Adobe oferă multe tutoriale care au la bază produsele proprii. Poate fi găsită și sub forma unei aplicații mobile și include pe lângă conținut despre produsele Adobe și case study-uri ale unor profesioniști renumiți din domenii precum graphic design, web design, fotografie, ilustrație sau animație.

BP&O – Branding, Packaging, and Opinion

BP&O a fost creat de către designerul și scriitorul britanic Richard Baird. Bazat pe experiența sa profesională, blogul oferă multe informații foarte bine documentate. O sursă foarte bună de inspirație, conținutul se concentrează, în special, pe zona de brand și packaging pentru care Baird aduce multe exemple culese din toată lumea.

It’s Nice That

Creat în 2007, It’s Nice That este unul dintre cele mai cunoscute nume din zona publicațiilor de design. Un mix perfect între ilustrație, design grafic și evenimente din domeniu, blogul este o sursă minunată de inspirație și informație. Pe lângă site, aceștia au și o revistă fizică numită „Printed Pages”.

SwissMiss

În 2005, designer-ul elvețian Tina Roth Eisenberg a pornit acest blog ca pe o arhivă vizuală personală. În timp, a devenit unul dintre cele mai cunoscute și mai respectate jurnale de design din lume. Ar fi păcat să nu îl urmărești și tu.

AIGA Eye on Design

Și, în final, în lista ta zilnică de inspirație și informație adaugă și publicația „Eye on Design” a celor de la AIGA, o asociație de designeri profesioniști care încearcă să ajute breasla cu tot ce este nevoie. O să găsiți aici informații despre print, web, branding, packaging sau ilustrație. AIGA Eye on Design este blog-ul pe care trebuie să îl urmărești dacă vrei să fii la curent cu ultimele trenduri sau cele mai interesante proiecte din domeniu.

Ai nevoie de ajutor pentru lansarea unui produs / serviciu?

Completeză formularul de mai jos și te vom contacta noi in maxim 30 de minute!

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți?

Abonează-te la newsletter completând câmpul de mai joi iar noi te vom ține la curent cu toate informațiile noi. Fără spam, notificări numai despre servicii și actualizări.

Dacă ți-a plăcut articolul il poți distribui către comunitatea ta!

2 thoughts on “10 blog-uri de design pe care ar fi bine să le urmărești”

  1. Pingback: Bad Design vs. Good Design: 3 exemple din care putem învăța – Simplead

  2. Pingback: Bad Design vs. Good Design: 3 exemple din care putem învăța

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Ce spun clienții despre noi

Ștefan Chelmu
Co-Founder Blitzstudio
Read More
Profesionalism, fairplay, pricepere, asumare, sunt cuvinte ce definesc relatia noastra cu simplead. Suntem la al doilea proiect impreuna cu ei iar acest lucru se datoreaza implicarii active si relationarii impecabile. Este placut si sigur sa stii ca cineva crede in munca ta si depune efort pentru a a-ti asigura o calitate peste medie a serviciului oferit.Ii recomand cu incredere tutuor partenerilor si colaboratorilor nostri.
Monica Radu
Deluxe Imobiliare
Read More
Recomand cu încredere! Super profesioniști! Va mulțumesc pentru ca mi-ați creat cel mai frumos site! Meritați toate aprecierile din lume!

Vrei să îți lansezi afacerea, dar nu ai încă nicio idee despre cum va arăta site-ul tău? Nu știi ce logo și ce grafică să folosești? Tu vii cu un concept, iar noi facem lucrurile să se întâmple. Contactează-ne pentru a-ți oferi soluții personalizate.