5 fotografi pe care să îi urmărești pe Instagram

Ce vei gasi in articol?

Fotografi, pictori, sculptori, ilustratori sau dansatori, toţi artiştii îşi folosesc contul de Instagram pentru a-şi promova arta şi, implicit, pentru a-şi ţine fanii la curent cu toate activităţile lor. Profesionale. Sau personale.

De ce apelează toţi la Instagram? Pentru că aici totul este despre impactul vizual al pozelor. Şi pentru că astfel arta lor ar ajunge la toată lumea. În plus, este o mare oportunitate pentru artiştii ale căror lucrări sunt temporare, precum cei stradali, care îşi pot promova singuri operele în muzeul digital numit Instagram.

Aici putem găsi inspirație, dar și adevăr. Iar pentru asta vă recomandăm contul @diet_prada: unul cu peste 2,3 milioane de următori care demască orice nelegiuire din lumea modei. Fie că este vorba de designeri de renume care se inspiră fraudulos de la alți colegi de breaslă, de vedete care comit gafe în online sau de personalități lipsite de profesionalism, Diet Prada îți arată adevărul pe una dintre cele mai importante platforme de social media. Tony Liu și Linsdey Schuyler se află în spatele contului, iar părerile lor contează cu adevărat în lumea modei unde sunt considerați niște adevărați justițiari.

Îţi recomandăm, de asemenea şi conturile artiştilor Kenny ScharfGary BasemanOlekJosé Parlá sau Daniel Arsham. Și, pe lângă aceștia, mai jos vă propunem și 5 fotografi pe care să îi urmărești pe Instagram:

1. Shepard Fairey

@obeygiant: ne face cunoştinţă cu arta sa direct în feed-ul de Instagram. Artist stradal contemporan, graphic designer, illustrator şi activit, Fairey este fondatorul OBEY Clothing care se adresează comunităţii de skateboarding. Aşa că o să găsiţi în contul său de Instagram multe dintre lucrările sale cu un puternic mesaj activist. Dar, pe lângă atâta artă, o să daţi şi peste câteva imagini din viaţa privată a lui Fairey (de la poza cu Larry King, la cea cu Christian Hosoi).

Citește și: Bad Design vs. Good Design: 3 exemple din care putem învăța

2. Dondre Green

@Dondregreencontul de Instagram al lui Dondre Green ne arată viața urbană de peste ocean. Fie că surprinde portrete ale unor chipuri pitorești, fie că ne oferă imagini de tip landscape ale suburbiilor americane, Dondre Green aduce laolaltă, în cadrele pe care le captează: culoare, emoție, dinamism. 

3. Nan Goldin

@nangoldinstudio: fotografa americană Nan Goldin na devenit cunoscută cu ajutorul operei sale The Ballad of Sexual Dependency. Iar mesajele activiste se pot regăsi şi în fotografiile pe care alege să le promoveze cu ajutorul social media. Pe contul său de Instagram ne face cunoştinţă cu unele dintre cele mai interesante modele cu care a lucrat de-a lungul carierei sale (cele mai multe dintre acestea, figuri imporante din comunitatea LGBTQ).

4. Travis Jensen

@TravisJensenfotograful American Travis Jensen ne invită într-o călătorie pe străzile orașului San Francisco. Iar fotografiile lui surprind viața așa cum este ea, văzută prin lentilele unui activist. Unele dintre cadrele pe care le-a surprins în timpul unor proteste din centrul orașului au stârnit adevărate controverse, arătând forța în exces a poliției, asupra protestatarilor de culoare.

5. Laurie Simmons

@LaurieSimmons: Fotografă şi scriitoare, Laurie Simmons îşi foloseşte contul de Instagram drept o oglindă a vieţii personale. Aşadar, pe lângă imagini de la Bienala de la Veneţia sau alte expoziţii importante, o să aveţi dreptul să intraţi în studioul personal sau în cel al prietenilor săi (şi are câţiva prieteni celebri). În plus, pe lângă accesul în viaţa artistică a lui Laurie Simmons, o să vedeţi şi foarte multe imagini cu actriţa din Girls, Lena Dunham (este mama Lenei).

Dezvoltă-ți afacerea împreună cu noi

Trimite un email pe [email protected]

IAR DACĂ AI ÎNTREBĂRI SUNTEM MEREU

la dispoziția ta să te ajutăm

Accesând pagina de prețuri vei putea observa pachetele standard pe care le putem oferi startup-urilor. În principiu, tariful este de 35€/h dar putem oferi și soluții în funcție de specificul afacerii tale. Referitor la tariful pe oră indiferent dacă task-ul tău necesită 5′ / 59′, tariful standard va fi de 50€.

Materialele le vei vedea accesând trello, într-un format de tip preview iar în momentul în care am terminat tot procesul de feedback vei avea acces la un folder pe care noi ți-l vom distribui din dropbox timp de 2 luni. După cele 2 luni, dacă vrei, contra cost îți vom depozita materialele în funcție de abonamentul pe care îl vei avea.

Depinde. În funcție de contractul pe care îl semnăm și tipul proiectului pe care îl vei avea. Dacă, de exemplu, ai nevoie de o identitate vizuală pentru brandul tău, evident, îți vom livra materialele finale în format vectorial, eps, tiff, etc. Dacă ai anumite materiale precum: diplome, flyere, bannere sau alte tipuri de materiale online îți vom livra doar materialul gata de print / de publicat (doar dacă nu avem o clauză în contract:) )

Folosim unelte online care ne ușurează munca, având proceduri și urmărind anumite milestone-uri impuse la început de proiect. Vei primi acces la un dashboard în Trello unde vei putea vedea activitățile și stadiul de dezvoltare al proiectelor tale.

După discuțiile preliminare și realizarea unui draft de informații, vă punem la dispoziție soluțiile pe care le avem la îndemână iar voi puteți interveni cu idei, numai dacă sunt la subiect. Dorim să evităm discuțiile interminabile la telefon care de cele mai multe ori nu duc la vreun rezultat, de aceea, te vom ruga să comunicăm pe email, fiindcă acolo putem centraliza cel mai bine informațiile. Vom răspunde în 20 minute de la prima ta solicitare. Dacă nu am răspuns în acest interval, 20% din costul final al facturii este suportat de noi 🙂 How cool is that?

Sigur, colaborăm cu una din cele mai bune tipografii din județul Galați. În funcție de nevoile tale, tiraj, calitatea cerută, discutăm și stabilim un preț asupra căruia nu adăugăm comision. Te informăm că am avut colaborări cu clienți din Australia, America și Suedia, printând materialele cerute de aceștia și livrându-le la adresele cerute.

Inca ai nelamuriri?

Contacteaza-ne direct pentru a te putea ajuta mai rapid.